Sijoitusasunnon hankinta harkinnassa?

Haluaisit sijoittaa, mutta et ole halukas laittamaan varojasi pörssiosakkeisiin tai rahastoihin. Olet päättänyt ostaa sijoitusasunnon! Onneksi olkoon- ensimmäinen askel on otettu!

Nyt sinun pitäisi miettiä vielä seuraavia asioita:

  1. Ostatko lainalla vai omilla varoilla? Ota yhteyttä omaan pankkiisi, mikäli aiot rahoittaa sijoitusasunnon oston kokonaan tai osittain lainarahalla. Selvitä pankistasi sijoitusasuntolainan korot, kulut ja pankin vaatima omarahoitusosuus.Blogi kuvat
  2. Millä hinnalla haluat ostaa sijoitusasunnon? Seuraa tarjolla olevien asuntojen hintoja ja kuntoa. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä kiinteistövälittäjään ja antaa toimeksiannon sijoitusasunnon ostamista varten. Kerro välittäjälle minkä hintaista ja kokoista asuntoa etsit. Onko sinulla vaatimuksia asunnon kunnon suhteen?
  3. Millaisen asunnon ostat? Ostatko yksiön vai kaksion vai kenties isomman perheasunnon? Pienten asuntojen vuokraus on helpompaa esimerkiksi keskustan alueella tai korkeakoulujen läheisyydessä. Hyvät liikenneyhteydet ovat erittäin tärkeitä, koska vuokralaisilla(esim. opiskelijoilla) ei ole usein mahdollisuutta oman auton käyttöön. Perheasunto kannattaa hankkia lähiöstä, jossa on päiväkoti, peruskoulu ja kaupat lähellä.
  1. Millainen on realistinen vuokra? Selvitä paikallinen vuokrataso, seuraa vuokrailmoituksia ja mieti kuinka paljon sinun pitäisi pyytää vuokraa, jotta saisit vähintään kulut katettua ja kerättyä pientä puskuria, vaikka remonttia varten tai siltä varalta, ettet saa heti uutta vuokralaista, kun edellinen vuokrasopimus on loppunut.
Kategoria(t): Apumax-blogi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.