5.Vuokralaisen valinta ja vuokravakuus

Tässä kohdassa käsitellään vuokralaisen valintaa ja vuokravakuutta. Päästiin Apumaxin toimialueelle jo artikkelissa nro 4 ja nyt jatketaan aiheen käsittelyä.

Vuokralaisen valinta

Vuokralaisen valinnassa ja vuokrasopimuksen tekemisessä kannattaa käyttää asiantuntijoita. Hyvän, luotettavan ja maksukykyisen vuokralaisen löytäminen on tärkeintä asuntosijoittamisen tuottojen näkökulmasta. Tämän hetken asuntomarkkinoilla ei voi odottaa tuottoa asunnon arvon noususta vaan kaikki tuotot on saatava vuokrasta.

Miten haet vuokralaisen? Laitatko ilmoituksen johonkin kiinteistövälitys-sivustolle Karhutinternetissä vai käytätkö hyväksi sosiaalisen median välineitä? Niin tai näin, sinun valmistauduttava vastamaan kyselyihin puhelimitse tai sähköpostitse. Lisäksi sinun on myös sovittava vuokralaisehdokkaiden kanssa asuntonäyttöjä. Näytöillä voit haastatella ja arvioida alustavasti vuokralaisehdokkaita samalla, kun näytät heille asuntoa. Minulla on käytössä vuokra-asunnon hakemus, missä kysytään vuokralaisehdokkaan tietoja ja lupaa luottotietojen tarkistamista varten. Luottotiedot kannattaa aina tarkista. Päätös kannattaa tehdä faktojen perusteella, ei tunteiden perusteella. Moni vuokranantaja ei halua tavata vuokralaista juuri siitä syystä, että on liian helposti huijattavissa. Empatia ei ole hyvä neuvonantaja vuokrasopimusta tehtäessä! Sitä varten on valtakirjalla toimiva asiantuntija, joka haastattelee vuokralaisehdokkaat, esittelee asuntoa potentiaalisille vuokralaisille, käy kanssasi läpi ehdokkaat ja kun olet löytänyt sopivan vuokralaisen, tekee puolestasi sopimukset.

Vuokravakuus

Vuokramarkkinoilla on tavanomainen vuokravakuuden määrä 2-3 kuukauden vuokraan vastaava summa. Vuokravakuuden voi pyytää vuokranantajan tilille tai erilliselle vuokravakuustilille maksettavaksi. Vuokralaisen on toimitettava kuittaamattomuustodistus pankilta vuokranantajalle, mikäli käytetään vuokralaisen nimissä oleva vuokravakuustiliä. Vuokravakuus vapautetaan tai maksetaan takaisin vuokralaiselle vuokrasopimuksen loppuessa. Vuokranantaja voi käyttää vuokravakuuden huoneiston kunnostamiseen tai vuokrarästien katteeksi, jos vuokralainen on jättänyt vuokria maksamatta, rikkonut kalusteita/kiinteää sisustusta tai tehnyt tuhoa asunnossa sen verran, että sinun pitäisi remontoida asunto. Tavanomaisen kulumisen jälkien korjaamiseen ei vuokravakuuden varoja voi käyttää.

Seuraavassa artikkelissa käsitellään vuokrasopimukseen liittyviä asioita.

Kategoria(t): Apumax-blogi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.