Muutokset verotuksessa 2017

Tässä on listattuna hallituksen vuoden 2017 budjettiesityksestä poimittuja asioita, mitkä toteutuessa vaikuttavat tavallisten työntekijöiden ja eläkeläisten verotukseen.

POIS lompakostasi:

KIKY-sopimus tuo korotuksia palkansaajan työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuihin sekä sairausvakuutuksen päivärahamaksuihin.

Asuntolainan korkovähennys- 2016v. vakituisen asunnon lainan koroista 55% ovat vähennyskelpoisia. Tästä eteenpäin korkovähennysoikeus pienenee 10 prosenttiyksikköä/ vuosi. Näin olleen korkovähennysoikeus on: 45% 2017 vuonna; 35% 2018 vuonna; 25% 2019 vuonna.

Kuntien yleisen kiinteistöveroprosentin ja vakituisten asuinrakennusten blogi verotuskiinteistöveroprosentin ala- ja ylärajat nousevat vuoden 2017 alusta. Yleisen kiinteistöveroprosentin vaihteluväli on 0,93—1,80% ja vakituisten asuinrakennusten vaihteluväli 0,41—0,90%.

Ajoneuvoveron vuosittaista maksua korotetaan 36,50eur vuonna 2017.

Perintöön liittyviä muutoksia- verovapautta esitetään poistettavaksi kuolema perusteella maksettavilta vakuutuskorvauksilta.

Liikenteessä ja lämmityksessä käytettävien polttoaineiden valmisteverotusta esitetään kiristettäväksi. Öljylämmitteisten omakotiasujien lämmityskulut nousisivat keskimäärin 42eur/v ja kaukolämmityksestä nauttivien lämmityskulut nousisivat keskimäärin 11eur/v. Bensiinilitran hinta nousisi n. 2,5senttiä/l.

Tupakkaveroa korotetaan vielä muutaman kerran 2017 loppuun mennessä, korotusta keskihintaisen tupakka-askin hintaan tulee yhteensä 1eur/pkt. Hallitus esittää, että myös sähkösavukkeissa käytettävät nesteet tulisivat tupakkaveron piiriin 2017 vuoden alussa.

LISÄÄ lompakkoosi:

+KIKY-sopimuksen myötä eläkeläisten ja pienituloisten verotus pitäisi keventyä sekä sairausvakuutuksen sairaanhoitomaksun pitäisi myöskin pienentyä.

+Kotitalousvähennyksen korvausastetta korotetaan nykyisestä 45 prosentista 50 WP_000842prosenttiin.

+Autovero alenee portaittain 2016-2019, suurin hyöty saadaan pienipäästöisten autojen kohdalla.

+Hallituksen esitys sisältää perintö- ja lahjaveroasteikon alentamista sekä puoliso- ja alaikäisyysvähennyksen korotusta.

+Yrittäjävähennys- hallituksen esityksen mukaan otettaisi 2017 vuoden alusta käyttöön uudenlainen yrittäjävähennys. Yrittäjävähennyksen määrä olisi viisi prosenttia toiminnan tulosta, tämä koskee maatalouden ja elinkeinotoiminnan tuloja, jos tulos verotetaan luonnollisen henkilön tai kuolinpesän tulona.

+ 2017 vuoden alussa poistuu makeisten valmistevero. Hallitus esittää myös maitoa korvaavien kasvipohjaisten tuotteiden poistoa virvoitusjuomaverotuksen piiristä.

Kategoria(t): Apumax-blogi Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.