Vuokratulosta vähennettävät kulut ja verot

Taas on käsillä SE aika vuodesta! Postilaatikoihin tupsahtavat esitäytetyt veroilmoitukset- muistatko kaikki mahdolliset vähennykset!

Vuokratulosta vähennettäviä kuluja ovat esimerkiksi hoitovastike, vesi-, sähkö- ja lämmityskulut, kiinteistövero, vakuutusmaksut ja vuosikorjauskulut.

Vuokrattavan huoneiston remonttikuluista ei myönnetä kotitalousvähennystä.

Vuokratulosta saa vähentää tulon hankkimisesta aiheutuneet kulut. Kuluja saa vähentää siitä alkaen, kun vuokrauskohde annetaan vuokralaisen käyttöön tai vuokrattavasta kohteesta annetaan toimeksianto välittäjälle.

Kulut saa vähentää maksuvuoden verotuksessa. Kuluista saa vähentää vain sen osan, joka kohdistuu huoneiston tai kiinteistön vuokrattuun osaan, esim, jos vuokrataan asunnosta 1 huone tai omakotitalosta 1 kerros.

Kalustettujen asuntojen vuokratuloista saa vähentää vuokratulon hankkimisesta aiheutuvat tavanomaiset kustannukset ilman erillistä selvitystä – yksiön tai huoneen vähennykseksi hyväksytään enintään 40 euroa kuukaudessa, isommasta huoneistosta hyväksytään vähennykseksi enintään 60 euroa kuukaudessa. Vähennys kattaa kaikki vuokratulon hankkimisesta aiheutuvat tavanomaiset kustannukset. Sen lisäksi saa vähentää maksetun hoitovastikkeen. Jos teet erillisen selvityksen verottajalle todellisista kuluista, vähennys myönnetään selvityksen mukaisena. Hankitut kodinkoneet ja kalusteet vähennetään joko ostovuoden kuluina tai poistoina.

Jos kulut ovat suuremmat kuin vuokratulot, voi tappion vähentää muista pääomatuloista.

Sijoitusasuntolainan korot saa vähentää pääomatuloista täysimääräisinä ilman omavastuuosuutta. Vuokratulosta korot voidaan yleensä hyväksyä vähennettäväksi vain, jos peritty vuokra vastaa käypää vuokratasoa.

Tällä hetkellä pääomatulovero on 30 prosenttia. Jos verotettava pääomatulo ylittää 30 000 euroa, vero on 34 prosenttia ylittävältä osalta.

Kategoria(t): Apumax-blogi Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.